Hopp til innholdet
Hjem » Korrekturlesing og språkvask

Korrekturlesing og språkvask

Gjør teksten din tydelig

Har du et førsteutkast eller et utgangspunkt til en tekst som du ønsker tilbakemelding på? Vi tilbyr både korrekturlesing og språkvask av tekster. Dette vil sørge for at teksten din blir så bra som den overhodet kan bli. Godt innhold i form av velskrevne tekster er nemlig viktig for å være synlig på nett. Det kreves at man gjør et kontinuerlig arbeid med å produsere tekster som er tilpasset riktige målgrupper, samtidig som man jobber med søkemotoroptimalisering (SEO) som sørger for økt organisk trafikk til nettsiden.

Språkvask handler om å forbedre språket i en tekst. Her vil vi komme med tilbakemeldinger på blant annet lesbarhet, ordvalg, formuleringer, setningsoppbygging og tekststruktur. Vi vil også sørge for at teksten er tilpasset riktig målgruppe. Kort fortalt handler altså språkvask om å gjøre språket bedre og teksten mer leselig.

Korrekturlesing innebærer å lese over en ferdig tekst for å rette opp skrivefeil og grammatiske feil, og for å sørge for at tegnsettingen er korrekt. Her vil vi også sørge for at språket i teksten er konsekvent, slik at teksten virker gjennomført og ordentlig. Når vi har lest korrektur på teksten, kan du være trygg på at den har korrekt og godt språk. Dette bidrar til å vise profesjonalitet, uansett hvilken bransje du er i.

Vi tilbyr også andre teksttjenester, som tekstproduksjon. Her produserer vi ulike typer tekster, og gjør samtidig nødvendig arbeid med søkemotoroptimalisering. Dette inkluderer blant annet søkeordsanalyser for å finne frem til aktuelle nøkkelord. Les mer om dette på «Tekstproduksjon».

Å ha et presist og tydelig språk som er tilpasset riktig målgruppe er viktig for å få frem ønsket budskap, og for å fremstå som en seriøs og profesjonell aktør. Derfor er korrekturlesing og språkvask er svært viktig del av det å skrive gode tekster.

Våre tekstforfattere har mange års erfaring med språkvask og korrektur, og har blant annet jobbet for forlag som Gyldendal Norsk Forlag og Flamme Forlag, samt forfattertjenesten BoldBooks. Ta kontakt for en uforpliktende prat om korrekturlesing og språkvask, så kan vi sammen finne ut av hva din bedrift behøver!