Hopp til innholdet
Hjem » Blogg » Video som et nyttig kommunikasjons­verktøy

Video som et nyttig kommunikasjons­verktøy

Videoer tiltrekker seg oppmerksomhet på nettsider, sosiale medier og andre digitale flater. Og når man først har fanget oppmerksomheten til seerne, gjelder det å formidle ønsket budskap på en tydelig, effektiv og engasjerende måte.

Ulike videoer krever ulike tilnærminger. Det er stor forskjell på reklamefilmer, promoteringsvideoer, opplærings- og e-læringsvideoer, dronefilmer og filmer til sosiale medier. Felles for alle videoer er imidlertid at de må være gjennomtenkte, relevante og ha riktig målgruppe i fokus. Samtidig må de engasjere og fange interessen til seeren umiddelbart. De første sekundene av en video er avgjørende for at man ikke skal miste seerne før videoen rekker å komme til poenget.

Viktigheten av video

Markedsføring handler om å bli sett og hørt. I den forbindelse er video et svært effektivt kommunikasjonsverktøy. Videoer kommuniserer mye informasjon på kort tid. Bruk av video gir raskere omsetningsvekst, bedre konverteringsfrekvens, er mer effektivt i e-poster, har høyere påvirkningskraft og øker tiden som brukes på nettstedet. Undersøkelser viser at folk flest foretrekker video fremfor bilder og/eller tekst, og at de husker budskapet som formidles i videoer bedre. Samtidig får videoer flere delinger i sosiale medier, som igjen øker bedriftens eksponering og synlighet.

De mest effektive videoene er på opptil 2 minutter, og har teksting. Det er nemlig mange som ser videoer uten lyd. Samtidig bør videoen lages på bedriftens morsmål, ettersom dette øker bedriftens kredibilitet, som igjen øker sannsynligheten for salg og konverteringer. Har du en norsk bedrift, bør videoene altså være på norsk.

Fra visjon til virkelighet

En godt strukturert videoproduksjon kan gjøre hele prosessen effektiv og enkel. Videoprosessen består av primært to faser: planlegging og produksjon.

I planleggingsfasen finner man frem til et konsept og utvikler en innholdsstrategi som sørger for at du får mest mulig ut av innholdet som lages. Hva ønsker du å si, og hva ønsker du å oppnå med videoen? Uansett hva formålet med videoen måtte være, er det nødvendig med et tydelig mål. Samtidig er det essensielt å vite hvilken målgruppe man skal treffe, og å forstå denne målgruppen.

Produksjonsfasen består av filming, redigering og levering av ferdig produkt. Vi filmer med profesjonelt utstyr, før vi klipper videoen, utfører eventuelle after effects og legger til lyd og musikk. Samtidig tilpasser vi videoen til riktig format, avhengig av hvilke flater videoen skal vises på.

Skreddersydde videoløsninger

Videoproduksjon kan være en krevende prosess, og kan virke skremmende. Men dersom du allierer deg med noen som har erfaring med å lage videoer, behøver det verken være komplisert eller ta lang tid.

Enten du har en konkret idé til selve videoen og vet hvordan problemstillingen din skal løses, eller du ønsker innspill og forslag til hvordan din utfordring kan løses på best mulig måte, kan vi i Sjo og Floyd hjelpe deg. Vi kan være en god sparringspartner, og realisere videodrømmen din. Vi sørger for at ønsket budskap blir formidlet på riktig måte, og til riktig målgruppe.

Les mer om hva vi tilbyr og se videoer vi har produsert på Video som kommunikasjonsverktøy.